bannerPos

Muligheder for dyrkning af økologisk maltbyg

22-05-2017 10:12
14. juni holdes ØKO hotspot-møde ved Snertinge, hvor Agrovi og Daka har etableret en række forsøgsparceller.

En af de store udfordringer i økologisk landbrug er at styre næringsstoftildelingen til afgrøderne, så der sikres maksimalt udbytte uden at det går ud over kvaliteten – for eksempel når der kommer lejesæd.

- Særlig kvælstoftildeling til økologisk maltbyg kan være en svær kunst at ramme, så der opnås den bedste kvalitet, påpeger Camilla Beck Nielsen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Inden for det seneste år har Daka Danmark lanceret gødningsserien Øgro, certificeret med EU-blomsten, som svarer til det danske Svanemærke og godkendt til brug i økologisk jordbrugsproduktion. 

Et nyt værktøj

I et samarbejde mellem Agrovi og Daka er der blevet etableret en række forsøgsparceller hos landbruger Aage Lohmann ved Snertinge i Nordvestsjælland.

- Forsøget skal give viden og praktiske erfaringer med Øgro-produkternes anvendelsesmuligheder i det økologiske sædskifte og give mere evidens til Øgros virkning på kvalitet og sikre høstudbytter og anvendelse i praksis, forklarer Camilla Beck Nielsen og tilføjer:

- Øgro som en organisk næringsstofkilde og jordforbedringsmiddel skal ses som et nyt værktøj til at flytte næringsstofferne rundt i sædskiftet, der kan muliggøre at flere afgrøder kan introduceres i den økologiske dyrkning. Onsdag den 14. juni klokken 16.30 holder Agrovi et ØKO hotspot-møde på forsøgslokationen, hvor det ved selvsyn bliver muligt at vurdere virkningen af Øgro i en række vårbygparceller med forskellig næringsstoftildeling sammenlignet med parceller tildelt svinegylle.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next