Familieejet virksomhed følger efterspørgsler

Rømers Maskinstation og Vognmandsforretning, Brønderslev, udfører opgaver indenfor transport, maskinstationsarbejde og entreprenørarbejde. Deres primære kunder er landmænd. Virksomheden, som ejes af far og to sønner, råder også over et stort værksted.

Ved Brønderslev i Vendsyssel ligger Rømers Maskinstation og Vognmandsforretning ApS. En virksomhed som blev startet i 1981 af Finn Rømer.


I begyndelsen var det bare en hobby, hvor han kørte rundt til enkelte kunder med sin rendegraver, men fra 1993 blev hobbyen til hans fuldtidsjob.


Kundekredsen voksede, og det samme gjorde maskinparken i takt med kundernes efterspørgsel. Først med en møgspreder og senere med flere andre maskiner.


Vognmandsforretningen


I 2005 kom sønnen Henrik Rømer med ind i virksomheden, og i 2007 Finns anden søn, Jim Rømer – begge uddannede traktormekanikere.


Henrik tilførte virksomheden to lastbiler, som senere blev reduceret til en. En Volvo FH520, som nu næsten har kørt en million kilometer.


Til lastbilen er der i dag en blokvogn foruden en 2- og en 3-akslet tiptrailer. Den største står for udskiftning og en ny 4-akslet tiptrailer er allerede undervejs.


Blokvognen bruges til fragt af traktorer, entreprenørmaskiner og andre store landbrugsmaskiner.


Tiptrailerne bruges til sand, jord og grus, for eksempel til opførelse af nye staldanlæg. Til høst fyldes den med korn, som køres til foderstoffen fra lokale landmænd.

Entreprenør- og maskinstation


Virksomheden råder også over en entreprenørdel, som udfører udgravninger, etablerer sandpuder, udfører kloakarbejde og vedligeholder veje. Her foruden etableres der ridebaner og udføres belægningsarbejde.


Maskinstationen er primært Finns ansvar. Hans største opgaver er at sprede møg, presse halm og lave wrap-baller.


Finn, Henrik og Jim, som driver virksomheden, kan overlappe hinanden, så i høst - når der skal presses halmballer - tager Finn ikke alene afsted, for så springer en af sønnerne også på ryggen af en traktor.

Værksted med servicebil


På ejendommen ved Brønderslev er der et 300 kvadratmeter stort værksted. Her udføres alt fra dagligdagsopgaver, som reparation af hydraulikslanger, til mere komplicerede opgaver, hvor landbrugs- og entreprenørmaskiner skal repareres.


Det er Jim, der har ansvaret, og hans spidskompetencer ligger indenfor New Holland, men alle maskinmærker kommer i værkstedet. Der udføres også mindre smedeopgaver.


En servicebil holder klar til at køre ud, så Jim kan hurtigt få kundens maskine på hjulene igen.


Rømers Maskinstation og Vognmandsforretning tager en dag ad gangen. Der er ingen fastlagte fremtidsplaner, for Finn, Henrik og Jim gør, hvad kunderne efterspørger.

Læs også