Alle fire børn kommer sig efter ulykken på dyrskuet

- Vi vil naturligvis se yderligere på sikkerheden, siger Lars Iversen fra arrangørerne efter fire børn i dag blev løbet ned af en limousinekvie på Dyrskuepladsen.

Alle fire børn kommer sig. Så lød meldingen her i eftermiddag fra presseansvarlige Charlotte Benn efter den tragiske hændelse, hvor en limousinekvie blev skræmt og løb løbsk i formiddags på Det Fynske Dyrskue. Et kun 11 måneder gammelt spædbarn i en klapvogn blev ramt i hovedet, en knap tre år gammel pige fik hul i en lunge, og to 7-årige børn fik henholdsvis et brækket ben og overfladiske skrammer.

- Vi beklager dybt det hændte. Det er en rigtig dårlig oplevelse, som naturligvis får os til at se på afspærringerne og sikkerhedsforholdene generelt, siger bestyrelsesmedlem i Centrovice, Lars Iversen, der har ansvaret for dyreudstillingen.

- Heldigvis var samaritter og det professionelle beredskab hurtigt på plads, men selvfølgelig er der en risiko, når så mange dyr er samlet sammen med de tusindvis af børnehavebørn og skoleelever, som traditionen tro kommer på dyrskuet om fredagen.

Ventes 60.000 gæster

På dyrskuepladsen, som ligger lige overfor Odense Universitetshospital, er der her i weekenden en rekordstor deltagelse af heste med næsten 350 katalognumre. Af malkekvæg var der mødt 31 røde køer, 33 holstein og 46 jerseykøer frem til bedømmelsen, som foregik i dag. Endvidere er der godt 100 stykker kødkvæg og 13 får.

Det Fynske Dyrskue fortsætter i dag og i morgen, og der ventes op mod 60.000 gæster i de tre dage.

Følg med her på hjemmesiden og på avisens hjemmeside, der i weekendens løb bringer nyheder fra Det Fynske Dyrskue.

Læs også