Lær fårets signaler bedre at kende

Søndag den 25. juni kan man lære at observere sine får og lam på temadag ved Slagelse.

Brancheforeningen Får og Geder holder hos næstformanden Anne Hjelm i Lorup øst for Slagelse søndag den 25. juni klokken 10 til 16 en temadag, hvor der vil blive fokuseret konkret på tre spørgsmål: Hvad ser jeg? Hvad er årsagen? Hvordan skal jeg gribe ind?

- For alle kommende, nystartede og mindre erfarne fåreavlere er det vigtigt, at man systematisk lærer at observere sin dyr, fortæller Anne Hjelm og fortsætter:

- Får og lam udsender hele tiden signaler om deres tilstand, og her skal man som fåreavler træne sig i at bruge sit syn, hørelse, intuition samt lugt for at lære, hvad der kan være galt med dyrene.

Får og lam er flokdyr, og har de en afvigende adfærd fra den øvrige flok, er det som regel tegn på akut sygdom eller dårlig ernæringstilstand. Viser hele flokken tegn på afvigende adfærd, kan det være dårligt foder eller sygdomsudbrud på flok niveau.

Temadagen hos Anne Hjelm, der bor Birkelyvej 6 i Lorup, er åben for alle interesserede, og tilmelding skal ske på Birkemosehus@mail.dk. Der er begrænset plads, men temadagen gentages eventuel søndag den 2. juli 

Læs også