DLG bygger gigantisk kornlager på Masnedø

Med havneudvidelse på Masnedø ved Vordingborg får DLG sin største og mest moderne lagerfacilitet for korn i Danmark.

Sammen med Vordingborg Kommune investerer DLG i samarbejde med handelsselskabet Copenhagen Merchants et trecifret millionbeløb i nye havnefaciliteter på Masnedø.

I næste måned indledes det omfattende byggeri på øen mellem Sjælland og Falster, der vil øge lagerkapaciteten fra de nuværende 40.000 tons til i alt 150.000 tons. 

Masnedø bliver således DLG-koncernens største lager med forbedrede muligheder for avanceret lagring, tørring og sortering af korn, og det vil øge mulighederne for at afsætte danske landmænds afgrøder på de internationale markeder.

Vordingborg Kommunes beslutning om at investere i en udbygning af havnen betyder desuden, at havnen kan modtage skibe på op til 60.000 tons for dellastning i stedet for de nuværende 5.000-7.000 tons skibe. Samtidig giver de nye havnefaciliteter mulighed for langt hurtigere lastning og losning.

Klar til høst næste år

- Denne investering er et vigtigt skridt for DLG og en meget positiv udvikling for Sydsjælland. Landbruget får nu en ekstra udskibningshavn på Sjælland for afgrøder til verdensmarkedet og for modtagelse af råvarer til det danske marked, siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør for produktion & logistik i DLG.

Knud Rasmussen, direktør i DLG Øst forklarer, at Vordingborg Kommunes beslutning om at udvide havnen har været helt afgørende for DLG’s planer i området. 

- Landmænd på Lolland-Falster og Sjælland vil blive bedre stillet efter den store havneudvidelse på Masnedø, hvor vi kan tilbyde kunderne de mest moderne faciliteter og tilpasse vores forretning, så den passer til strukturen i fremtidens landbrug, pointerer Knud Rasmussen.

Går havneudvidelsen efter planen kan terminalen tages i brug allerede fra høsten 2018, og faciliteterne vil køre på fuld kapacitet fra 2019.

Læs også