Børn og dyr i en herlig skøn forening

Den første weekend i juli afvikles Danmarks største børnedyrskue, Børn & Dyr på Bregentved.

Er der noget, der kan frembringe smil hos mange, er det børn og dyr, og der er således garanti for mange smil, når der i weekenden 1.- 2. juli er Børn & Dyr på Bregentved.

Her er der med sikkerhed også små og store oplevelser i vente, og meget passende er der noget for både store og små på det traditionsrige skue, der afvikles for 48. gang.

I løbet af de to dyrskuedage er der hvert år over 10.000 besøgende i Piberhusfolden nær Bregentved Gods ved Haslev, hvor omkring 250 børn udstiller forskellige dyr – og listen af dyr tæller blandt andet heste, kaniner, hunde, marsvin, æsler, geder, får, kalve og høns.

Tallene gør arrangementet til Danmarks største børnedyrskue, som igen i år vil byde på et væld af spændende aktiviteter, underholdning og oplevelser for hele familien.

Masser af underholdning

Bugtaleren Sine og Frække Rikke, der har været med i TV2-programmet »Scenen er din« kigger blandt andet forbi søndag, hvor man også kan opleve Ny Cirkus, der præsenterer en bred vifte af jonglering, balancetricks og multiartisteri.

Er man vild med heste, er der nok at opleve både lørdag og søndag. Begge dage er der stort hesteshow med blandt andet flotte frisere, tinkere og fjordhestene med et Astrid Lindgren-show. Også en gruppe 4H’ere har trænet til flot hesteshow, som vises i forbindelse med dyrskuets åbning lørdag klokken 13 og igen søndag klokken 13.

For første gang i dyrskuets historie vil der i år på Bregentved blive sluppet brevduer løs fra hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. Af hensyn til duerne skal de slippes afsted så tidlig som muligt – det sker derfor af to omgange søndag mellem klokken 10.30 og 12.

Begge gange forventes det, at der sendes mellem 300 og 500 duer afsted. Duerne kommer på en lastbil og kræver ret meget plads, så flyvningerne vil foregå fra Store Ring.

Populære aktiviteter

Grisevæddeløbet er blevet en publikumsmagnet på dyrskuet. Tre gange både lørdag og søndag dyster fire små grise, og der er mulighed for at tippe på vinderen, som kan udløse svinegode præmier, lover arrangørerne, som også gør opmærksom på, at der begge dage er hestevæddeløb.

Legepladsen er naturligvis også et populært område, hvor børn kan more sig i timevis med forskellige aktiviteter. Som noget nyt er der blandt andet mulighed for at dyste i de kendte OL-discipliner.

Som det fremgår af programmet, der findes på www.bornogdyr.dk, er der vanen tro også traktortræk, og det er også en populær aktivitet, som altid tiltrækker mange tilskuere.

Læs også