Kom gratis på nyjægerjagt

Naturstyrelsen har oprettet cirka 1.000 pladser, hvor nye jægere kan komme med erfarne jægere på jagt i en af statens skove.

Den 1. oktober gik jagtsæsonen ind på rådyr, skovsneppe og fasan. Og for tusindvis af jægere er det den første jagtsæson, efter de har taget deres jagttegn og bestået haglskydeprøven.
For de mange »nybegyndere« er der i år oprettet cirka 1.000 pladser på de såkaldte nyjægerjagter.
Her er der tale om jagt, der bliver afholdt i statens skove af Naturstyrelsen, og på en nyjægerjagt kan nye jægere både få de første konkrete erfaringer med at gå på jagt samtidig med, at de får en god introduktion til både sikkerhed og god skik på jagter, lyder det fra styrelsen.


Enestående naturoplevelser

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er begejstret for initiativet.
- Jagt giver enestående oplevelser i naturen, og det giver god mening at bruge statens arealer til at hjælpe nye jægere med at komme godt fra start.
- Efterspørgslen på nyjægerjagterne er stigende, og derfor har Naturstyrelsen i år oprettet endnu flere pladser på jagterne, siger ministeren.


Jægere fra land og by

I dag er det både danskere i såvel byer som på landet, der tager jagt-
tegn.
- Langt fra alle har mulighed for at følge i hælene på en erfaren jæger på den første jagt. For at få jagttegnet i hånden, skal man have styr på lovgivningen. Men der er også masser af jagtetik og etikette forbundet med at gå på jagt.
- Begge dele får man et praktisk indblik i på nyjægerjagterne, siger Thomas Danielsen, jagtordfører for Venstre. 
Nyjægerjagterne er finansieret via jagttegnsmidlerne. Nyjægerjagter er hagljagter, og Nyjagterne bliver afviklet på hverdage af hensyn til skovens andre gæster.

Læs også