Valgkampen er i gang

Svineproducent og spidskandidat for Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen (V) havde for nylig inviteret statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med ud til mælkeproducent René Lund Hansen, Løgstør. Her kunne statsministeren se og høre hvad landbrugspakken har medført ved René Lund Hansen.

 Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var for nylig i Nordjylland på spidskandidatbesøg. Han ønskede god valgkamp til Per Bach Laursen (V), som er spidskandidat for Vesthimmerlands Kommune. I dagens anledning havde spidskandidaten inviteret statsministeren med ud til mælkeproducent René Lund Hansen, Løgstør, for at høre hvad indførelsen af landbrugspakken har betydet for ham.
Blandt andet har det været medvirkende til den bedste høst nogensinde.
- Vi kan tydeligt se, at den mere gødning, vi har måttet tildele, har hjulpet. Vi tager normalt fem slæt græs og allerede efter tredje slæt havde vi opnået den mængde, der skal til 500 køer i 12 måneder, og det har vi aldrig prøvet før. Samtidig avlede vi en større mængde hvede end normalt, og ved både græs og hvede med rekord-proteinprocenter.
René Lund Hansen driver »Næsborg Søndergaard« med knap 500 malkekøer i Nørrekær Enge nær Limfjorden. Herudover producerer han 6.500 slagtesvin og driver et større markbrug på godt 600 hektar. René Lund Hansen er formand i Agri Nords Planteavlsudvalg.


Ønsker flere vindmøller

Per Bach Laursen fortalte statsministeren om hvordan han arbejder for at få flere vindmøller i Nørrekær Enge ved Løgstør.
- Vi ønsker at få opsat 40 vindmøller. Det vil blandt andet give mere vækst i området, da målet er, at vi også får et servicecenter med 25 ansatte, som skal servicere de kommende møller her, men også andre vindmølleparker i området, sagde han.
Per Bach Laursen forklarede statsministeren om den positive holdning, der er til projektet både fra lodsejerne og Danmarks Naturfredningsforening.
- Der er stor interesse for en folkefond, som kan eje en stor del af møllerne, forklarede Per Bach Laursen.


Gladelig farvel til tandzoner

René Lund Hansen takkede også statsministeren for, at de omdiskuterede randzoner ikke mere er gældende.
- I et område som dette giver randzonerne ingen mening, når vi kan dokumentere, at det vi leder ud i fjorden næsten er renere end det, der er i Limfjorden, sagde René, og forklarede statsministeren hvilke store konsekvenser randzonerne ville have fået i det flade limfjordsopland.
Lars Løkke Rasmussen forklarede, at når de nye vandplaner skal implementeres, er det slut med kun at kigge på tal.
- Det er klart at vi skal bruge den nyeste viden, som er forankret i fornuft og ikke kun regneark, lød det

Læs også