Hæder til fynsk Hereford

Kvien fra Mandix Hereford i Ubberud blev bedste hundyr på årets efterårsskue i Holbæk.

 På det 32. Sjællandske Efterårsskue for Hereford, som igen i år blev afholdt i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk med deltagelse af dyr fra Jylland, Fyn og Sjælland, gik titlen som Bedste Hundyr for andet år i træk til Fyn.
I 2016 vandt Gross Hereford i Skalkendrup, og i år gik den ærefulde titel – samt æresbånd som Grand Champion - til den 11 måneder gamle kvie Mandix Freja fra Mette og Kaj Jespersen, Mandix Hereford i Ubberud. De udstillede første gang i Holbæk i 2008 og har siden hjemført trofæet for Bedste Hundyr fem gange.

Top-besætning
Mandix Hereford er en lille avlsbesætning med seks moderkøer, 17 dyr i alt. Kaj Jespersen fortæller, at udover at udstille på skuer bliver alle køer som et vigtigt instrument i avlsarbejdet hvert år vurderet af en kåringsinspektør.
Herefordforeningen sammenligner resultaterne fra alle besætninger i Danmark og offentliggør resultatet på foreningens generalforsamling i foråret. På dette års generalforsamling fik Mandix Hereford overrakt diplom som den højest kårede Hereford-besætning i Danmark i 2016

Læs også