Kolding Maskinforretning kommer styrket ud af frasalg

Ejerskabet bag Kolding Maskinforretning har gennem de seneste 10 år stået bag forhandlingen af VALTRA i det Syd- & Østjyske område. Med frasalget af VALTEC KOLDING styrkes Kolding Maskinforretnings position yderligere over for fremtidens krav.

Kolding Maskinforretning overtog i 2005 VALTRA forhandlingen i det Syd- & Østjyske område, efter den daværende Danske VALTRA importør VALTRA Danmark lukkede. Dengang overtog vi 5 specialiserede medarbejdere, som indgik i den daværende arbejdsstyrke i Kolding Maskinforretning.

Frem til 2014 kørte de tidligere VALTRA medarbejdere som en lille afdeling i afdelingen i Kolding Maskinforretning. En afdeling med engagerede medarbejdere, som sammen med de øvrige kollegaer formåede at fastholde de ”gamle” VALTRA kunder, og tilmed også få tilført nye. I takt med udviklingen i branchen, som krævede mere af forretningerne valgte vi i Kolding Maskinforretning, at skabe et nyt eksklusivt VALTRA center i Gravens under navnet VALTEC KOLDING.

Ikke mange forretninger i Danmark er så specialiserede som VALTEC KOLDING, og mange stillede da også spørgsmålstegn ved, om en 100% ren VALTRA forretning kunne klare sig uden yderligere hovedmærker. Vi troede på projektet og havde en klar strategi, og det vi havde overtaget fra VALTRA Danmark, og efterfølgende selv havde udviklet betydeligt skulle ikke gå tabt.

For os var det vigtigt, at vi kunne skabe en god arbejdsplads for vores medarbejdere, som på trods af gentagende flytninger stadig støttede vores forretning. Opdelingen af vores dengang ene forretning har til dato været en succes, hvor begge forretninger VALTEC KOLDING og Kolding Maskinforretning har kunne vokset sig stærkere og stærkere på alle områder, og i dag beskæftiger afdeling VALTEC KOLDING 15 medarbejdere med fokus på VALTRA.

Udviklingen stopper ikke her, og da Kolding Maskinforretning ønsker at styrke afdelingen i Kolding yderligere, og sætte endnu mere fokus på vores hovedleverandør som; CLAAS, AMAZONE, KVERNELAND, KÖCKERLING & SPEARHEAD har det været vigtigt at se fremad.

I den fremadrettede strategi var det stadig vigtigt at afdelingen VALTEC KOLDING ikke skulle gå tabt, og da så muligheden for et frasalg kom op var vejen banet. Vi kunne med et sikre, at alle vores trofaste VALTRA medarbejdere fortsat havde deres job, vores skabte succes VALTEC KOLDING kunne blive videreført, og ikke mindst kunne vi få en god betaling for det vi havde skabt - en win win for alle parter.

Vi har gennem de seneste 3 år holdt os 100% til strategien, og det er nu ”bare” at følge den fremadrettede strategi. Det bliver for Kolding Maskinforretning vigtigt, at vi også i fremtiden kan være med helt fremme. Branchen stiller større og større krav, og her skal vi kunne matche alle store spillere som kommer på markedet og de stadig større og større kunder stiller også krav til, at vi som forhandler kan klare selv de største handler, hvor rigtig mange og dyre maskiner kan indgå. Derfor har tilgangen til likviditet fået en stor betydning for, om fremtidens maskinhandler kan være med eller ej.

Med frasalget af VALTEC KOLDING sikrer Kolding Maskinforretning sig, at vi også i fremtiden kan være med helt fremme, at vi kan være med på selv de største handler, og ikke mindst kan udvikle og styrke eftermarkedet. For gennem de seneste år har der ikke været tvivl om, at eftermarkedet har været altafgørende for vores succes i begge afdelinger. Et er at få produktet solgt, men en endnu vigtigere faktor er at holde de meget dyre maskiner kørende uden driftsstop, og her har Kolding Maskinforretning investeret massivt de seneste år, og er med helt fremme når vi taler professionel service. I Kolding Maskinforretning er vi nu 23 specialister som står klar til at hjælpe vores kunder, og de skulle gerne blive flere i fremtiden.

Vi er derfor glade for frasalget, da vi også i fremtiden kan sikre arbejdet til vores medarbejdere, vi bliver økonomisk konsolideret og ikke mindst kan vi følge strategien fremadrettet om at være områdets foretrukne forhandler.
 

Læs også