Madglæden er grundstenen i god madkultur, mener administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup
Fødevareministeriet har torsdag offentliggjort tre nye
måltidsråd, der skal styrke madkulturen.
Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) er administrerende
direktør Karen Hækkerup glad for fokus på råvarer og måltiderne, men hun så
gerne, at madglæden var et større tema:
- Det er klart, at det at kunne lave mad og kende til
forskellige råvarer i en eller anden form, er nødvendigt, hvis vi skal arbejde
med at styrke den danske madkultur. Men det er vigtigt at huske glæden ved at
spise og at nyde maden. Jeg synes de tre måltidsråd er gode, men der er lidt
løftede pegefingre over dem, og det er synd.
Karen Hækkerup bakker op om det at have ambitioner for
madkulturen i Danmark, men mener madglæde er grundstenen i god madkultur:
- Der vil jo helt ærligt komme dage, hvor det ikke
lige er det, at lære nye råvarer at kende eller inddrage hele husstanden i
madlavningen, der står øverst på dagsordenen.
- Men synes man
i bund og grund at madlavning og det at spise er forbundet med glæde og ikke
bare en sur pligt i dagligdagen, så vil man også interesserer sig mere for,
hvad man spiser. Glæde og nydelse er helt centralt, hvis vi skal styrke
madkulturen i Danmark.