L&F: Gem løftede pegefingre væk

Madglæden er grundstenen i god madkultur, mener administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup

Fødevareministeriet har torsdag offentliggjort tre nye måltidsråd, der skal styrke madkulturen.

Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) er administrerende direktør Karen Hækkerup glad for fokus på råvarer og måltiderne, men hun så gerne, at madglæden var et større tema:

- Det er klart, at det at kunne lave mad og kende til forskellige råvarer i en eller anden form, er nødvendigt, hvis vi skal arbejde med at styrke den danske madkultur. Men det er vigtigt at huske glæden ved at spise og at nyde maden. Jeg synes de tre måltidsråd er gode, men der er lidt løftede pegefingre over dem, og det er synd.

Karen Hækkerup bakker op om det at have ambitioner for madkulturen i Danmark, men mener madglæde er grundstenen i god madkultur:

- Der vil jo helt ærligt komme dage, hvor det ikke lige er det, at lære nye råvarer at kende eller inddrage hele husstanden i madlavningen, der står øverst på dagsordenen.

- Men synes man i bund og grund at madlavning og det at spise er forbundet med glæde og ikke bare en sur pligt i dagligdagen, så vil man også interesserer sig mere for, hvad man spiser. Glæde og nydelse er helt centralt, hvis vi skal styrke madkulturen i Danmark.

Læs også