Fransk frø og udsæd stormer frem i areal
Frankrig er nu verdens største eksportør af frø og udsæd til landbrugsafgrøder
Det er især inden for afgrøder som majs og sukkerroer, at Frankrig gør sig gældende. Her går over halvdelen af landets produktion af frø til eksport og der findes i dag over 70 franske frøfirmaer med kontrakter til knap 20.000 frøavlere.
Især inden for forædling og opformering af majsfrø har de franske forsøgsstationer og firmaer lagt sig i selen i de seneste år. Det afspejler samtidig den hastigt voksende udbredelse, som majs fortsat har verden over, hvor den årlige produktion de sidste 10 år er steget med over 30 procent.
Forbruget af majsudsæd er i samme periode vokset dramatisk og en stor del af verdensproduktionen foregår i dag i Sydfrankrig, som har velegnet klima og jordbund hertil. Samtidig har de store frøfirmaer udviklet nogen af verdens mest avancerede forædlingsstationer i regionen.
Læs mere om fransk forædling i tirsdagens trykte udgave af Effektivt Landbrug.