Danmark er igen duks, når det gælder om at begrænse
indholdet af pesticider i frugt og grønt.
Sådan lyder det fra Miljø- og Fødevareministeriet på
baggrund af årets pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen, der viser, at der er
langt færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i tilsvarende produkter
fra udlandet.
- Det fine resultat fra den danske pesticidkontrol sætter
en tyk streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk
varemærke. De danske gartnere og frugtavlere beviser år efter år, at de har
rigtig godt styr på forbruget af pesticider i alle led af produktionskæden,
siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.
Hun peger på, at når der bliver fundet pesticidrester i
dansk frugt og grønt, er det i mængder, der ligger betydeligt længere under
grænseværdien end fundene i udenlandsk frugt og grønt.
Ud af de i alt 2510 prøver, som blev taget i forbindelse
med undersøgelsen, var de 179 fra økologiske produkter, og der blev ikke fundet
pesticidrester i de danske økologiske varer.