Færre pesticider i dansk frugt og grønt

Fødevarestyrelsen har offentliggjort årets pesticidrapport

Danmark er igen duks, når det gælder om at begrænse indholdet af pesticider i frugt og grønt.

Sådan lyder det fra Miljø- og Fødevareministeriet på baggrund af årets pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen, der viser, at der er langt færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i tilsvarende produkter fra udlandet.

- Det fine resultat fra den danske pesticidkontrol sætter en tyk streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk varemærke. De danske gartnere og frugtavlere beviser år efter år, at de har rigtig godt styr på forbruget af pesticider i alle led af produktionskæden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at når der bliver fundet pesticidrester i dansk frugt og grønt, er det i mængder, der ligger betydeligt længere under grænseværdien end fundene i udenlandsk frugt og grønt.

Ud af de i alt 2510 prøver, som blev taget i forbindelse med undersøgelsen, var de 179 fra økologiske produkter, og der blev ikke fundet pesticidrester i de danske økologiske varer.

Læs også