1.000 spisesteder nu smykke sig med et økologisk spisemærke. Størstedelen af dem er offentlige.
Det økologiske spisemærke nummer 1.000 bliver uddelt
mandag formiddag, og det er især regeringens fokus på at få de offentlige
køkkener med på vognen, der har fået tallet til at stige, lyder det fra
Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
- Regeringen arbejder hårdt for mere økologi i Danmark, og
for mig er det naturligt, at det offentlige går forrest. Derfor er regeringens
markante satsning på at få flere økologiske spisesteder i det offentlige en
vigtig del af arbejdet for et mere økologisk Danmark, siger fødevareminsiter
Dan Jørgensen.
Siden 2012 er antallet af køkkener med økologisk
spisemærke seksdoblet og af de 1.000, der i dag har et spisemærke er mere end 6
ud af 10 offentlige. I 2013 købte de danske storkøkkener økologiske produkter
for ca. en mia. kr. Dette er en fordobling i forhold til 2010.
- Jeg har selv haft muligheden for at besøge flere af de
økologiske kantiner, og det indtryk jeg har fået er, at omlægningen til økologi
har ændret køkkenet radikalt. Det betyder, at der er mindre madspild og at der
bliver serveret mindre kød, men flere af sæsonens friske grøntsager. Derudover
har det skabt en større arbejdsglæde, da langt de fleste retter nu bliver lavet
fra bunden, siger Dan Jørgensen.
Økologimærke nummer 1.000 bliver overrakt på Copenhagen
Food Fair festivalen i Bella Center mandag formiddag.