Svinenotering hæves for at sikre julegrisen

Ferskkødspriserne i Europa er bedre i begyndelsen af december end hen mod slutningen, lyder det fra Danish Crown

Det er tid til at begynde forberedelserne til julen.

Det mener man i hvert fald hos Danish Crown, hvor man hæver noteringen på svin med 20 øre. Det sker for at sikre flere svin til slagtning inden jul.

- Vi har et stærkt ønske om at fremrykke svin til slagtning i de første uger af december, hvor vi af erfaring ved, at ferskkødspriserne i Europa er noget bedre end det, vi kan forvente i de sidste uger af december og starten af januar, siger underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling Søren Tinggaard i torsdagens markedsberetning fra Danish Crown.

Ellers beskrives handlen på det europæiske marked for fersk kød som overordnet uændret i forhold til sidste uge.

Mens noteringen for svin altså hæves, gør det samme sig ikke gældende for søer. Her sænkes noteringen med 20 øre.

Læs også