Det kan være slut med landbrugsstøtte

NaturErhvervstyrelsen sender 2.000 breve ud til ansøgere og konsulenter, der muligvis må se langt efter landbrugsstøtte næste år

Er man ikke aktiv landbruger, kan man ikke få landbrugsstøtte.

Det er en del af den nye landbrugsreform, og NaturErhvervstyrelsen sender derfor i disse dage breve ud til omkring 2.000 ansøgere og deres konsulenter, som muligvis ikke kan få landbrugsstøtte fra næste år.

- Vi sender breve til de berørte ansøgere for at gøre dem opmærksom på, at deres branchekode betyder, at de fra 2015 muligvis ikke kan modtage landbrugsstøtte, lyder det fra NaturErhvervstyrelsen.

Ifølge styrelsen vil størstedelen af brevmodtagerne dog sandsynligvis ikke blive påvirket af de nye regler. Dette skyldes, at man under alle omstændigheder anses som aktiv landbruger i 2015, hvis man har fået udbetalt mindre end 5.000 euro – hvilket svarer til cirka 37.500 kroner – i år.

- Vi forventer, at kun cirka en tredjedel af de ansøgere, der modtager breve, reelt vil skulle dokumentere, at de er aktive landbrugere, skriver NaturErhvervstyrelsen på sin hjemmeside.

Læs også