Randzoneslag i Thy

Statsadvokaten har besluttet, at alle øvrige randzonesager skal afvente udfaldet af thybo Povl Blak Bojers sag ved retten i Holstebro

Nu står det fast – atter en gang – at slaget i den første randzonesag mod en landmand kommer til at stå i Holstebro retskreds, hvor den nu tidligere gårdejer Povl Blak Bojer fra Thy skal have sin sag for.

Det oplyser Nordjyllands Politi over for Bæredygtigt Landbrug. Foreningen har været i kontakt med anklagemyndigheden, som fortæller, at øvrige randzonesager, vil afvente udfaldet af Holstebro-sagen.

Var tidligere den første

I december sidste år havde Povl Blak Bojer også udsigt til at blive den første, som kunne få afgjort sin sag ved domstolene, for ikke have overholdt randzoneloven. Mødet blev dog kort, da dommeren hurtigt udsatte sagen. Siden er fuldt en lang række af udsættelser af retsmøder af både Povl Blak Bojers sag, men også af en række af andre landmænd, der er anklaget for ikke have udlagt randzonerne.

Senest fik Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen udsat sin sag kun kort tid efter, at anklagemyndigheden havde bedt ham møde i retten.

Læs mere om sagen – som administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug Bjarne Nigaard kalder "et cirkus" – i Effektivt Landbrug onsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også