Ny Lely rundballepresser

Lely lancerer revolutionær ballepresser, der presser og aflæsser ballen samtidig.

Den store hollandske maskinproducent, Lely, lancerede torsdag ved et større arrangement i Maasslius, hvor Lely har hovedkontor, en helt ny rundballepresser.

Et nyt kontinuerligt ballepresningssystem, der får modelbetegnelsen CP Concept.

Den nye Lely Welger rundballepresser stopper ikke ved aflæsning af ballen eller sætte hastigheden ned under presningen uanset afgrøden. Det nye koncept er nemlig så innovativt fremstillet, at presseren binder en balle, mens den samtidig starter presningen af den næste balle.

Ved hele tiden at være i bevægelse er den nye rundballepresser mere effektiv sammenlignet med andre pressere. Den nye presser har en kapacitet på op til 130 baller og ballestørrelsen er én til to meter.

Hvordan virker det?

Når en balle har den fulde størrelse, bliver den ført videre til den bagerste del af maskinen af transportsystemets bælter. Det giver plads til, at en ny balle kan tage form næsten med det samme.

Efter den første balle er bundet af netbindingssystemet, åbner bagklapsystemet og ballen bliver aflæsset under kørsel. Ballepresseren vender tilbage til sin arbejdsposition, og er igen klar til at færdiggøre den balle, der er ved at blive presset foran.

I hele denne kontinuerlige proces sikrer et nyt udviklet bæltestrammersystem, at en konstant og høj balledensitet bliver opnået.

Næste trin


Den aktuelle maskine er et koncept. Lely og Vermeer har en målsætning om at fortsætte omfattende tests og finjusteringer af maskinen under forskellige forhold sammen med potentielle kunder i løbet af næste år. Hvis alt går som planlagt, forventes ballepresseren at komme på markedet om to år.

Læs også