Pasteuriserede æg kaldes tilbage efter fund af salmonella

Hedegaard Foods har fået påbud om at trække en række produkter tilbage

Fødevarestyrelsen har givet virksomheden Hedegaard Foods påbud om at trække produkter med pasteuriserede æg tilbage fra markedet.

Årsagen er, at Hedegaard Foods har fundet salmonella ved egenkontrollen.

Ifølge virksomheden er påbuddet udstedt som følge af, at produkterne kan være produceret af æg, der stammer fra en hønseflok, der den 15. august blev testet positiv for salmonella.

- Vi har gennemført analyser på samtlige produkter og alle er testet fri for salmonella inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Begrundelsen, Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne sættes det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage.

Hedegaard Foods oplyser, at følgende produkter trækkes tilbage:

Det drejer sig om følgende produkter:

H349 Hvider med konservering tappet i et kg og fem kg

H350 Blommer med konservering tappet i fem kg

H351 Scrambled eggs tappet i et kg, fem kg og Shaker

H357 Hvider med konservering tappet i bægre

H361 Helæg uden konservering tappet i fem kg

H362 Helæg med konservering tappet i fem kg

H364 Helæg med konservering tappet i et kg

H375 Hvider med konservering tappet i bægre

H376 Blommer 6 procent i fem kg

H378 Scrambled eggs tappet i Shaker

H407 Helæg uden konservering tappet i fem kg

Produkterne skal kasseres.

Læs også