Pasteuriserede æg kaldes tilbage efter fund af salmonella
Hedegaard Foods har fået påbud om at trække en række produkter tilbage
Årsagen er, at Hedegaard Foods har fundet salmonella ved egenkontrollen.
Ifølge virksomheden er påbuddet udstedt som følge af, at produkterne kan være produceret af æg, der stammer fra en hønseflok, der den 15. august blev testet positiv for salmonella.
- Vi har gennemført analyser på samtlige produkter og alle er testet fri for salmonella inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse og tilføjer:
- Begrundelsen, Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne sættes det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage.
Hedegaard Foods oplyser, at følgende produkter trækkes tilbage:
Det drejer sig om følgende produkter:
H349 Hvider med konservering tappet i et kg og fem kg
H350 Blommer med konservering tappet i fem kg
H351 Scrambled eggs tappet i et kg, fem kg og Shaker
H357 Hvider med konservering tappet i bægre
H361 Helæg uden konservering tappet i fem kg
H362 Helæg med konservering tappet i fem kg
H364 Helæg med konservering tappet i et kg
H375 Hvider med konservering tappet i bægre
H376 Blommer 6 procent i fem kg
H378 Scrambled eggs tappet i Shaker
H407 Helæg uden konservering tappet i fem kg
Produkterne skal kasseres.