Gruppe skal skabe globalt kendskab til dansk fødevareproduktion
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen mener, at eksportmuligheder på fødevareområdet skal udnyttes til at skabe vækst
Det mener i hvert fald erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som nu nedsætter en gruppe med repræsentanter fra erhvervet, forskningen, brancheorganisationer og produktionsmedarbejdere, der sammen skal være med til at markedsføre Danmarks styrker på området.
- Vi skal udnytte de globale eksportmuligheder på fødevareområdet til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. En fælles fortælling for fødevareerhvervet skal bruges til at fortælle resten af verden om danske styrker inden for høj fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed og ressourceeffektiv fødevareproduktion, siger Henrik Sass Larsen.
Erhvervs- og vækstministeriet oplyser, at gruppen består af følgende medlemmer:
Peder Tuborgh (formand), administrerende direktør, Arla Foods
Mikael Thinghuus, administrerende direktør, Royal Greenland
Hanne Risgaard, økologisk fødevareproducent, Skærtoft Mølle
Jørn Jespersen, direktør, Dansk Miljøteknologi
Anne Villemoes, kommunikationsdirektør, Danish Crown
Torben Ladegaard, direktør, FOSS
Christel Thea Jørgensen, vice president for Food and Feed Application Development, R&D, Novozymes
Trine Hahnemann, kok/ejer, Hahnemanns Køkken
Søren Frandsen, rådgiver for EU’s forskningsmidler, Aarhus Universitet
Lone Ryg Olsen, direktør, Danish Food Cluster
Peer Sørensen, tillidsrepræsentant, Odense Marcipan
Søren Gade, administrerende direktør, Landbrug & Fødevarer
Ole Linnet Juul, branchedirektør, DI Fødevarer