Viden om kødets oprindelse kan blive dyrt for Danmark
Er der kød i en fødevare, skal et mærke fremover vise, hvor kødet kommer fra, mener medlemmer af Europa-Parlamentet
Men det vil koste ekstra for fødevarevirksomheder at mærke alle produkter, der indeholder kød, fordi det vil kræve separate produktionslinjer for hver leverandør. Og den regning ender ved forbrugerne, vurderer chefkonsulent i L&F Morten Damkjær Nielsen over for Foodculture.dk.
Han mener, at de nuværende frivillige mærkninger er tilstrækkelig – og at tvungne oprindelsesmærker kan gå ud over små lande som Danmark:
- For at undgå det bureaukratiske bøvl, vil nogle fødevarevirksomheder nøjes med at købe kød fra deres eget land. Det vil være en stor ulempe for små lande som for eksempel Danmark, der eksporterer til mange forskellige lande, siger Morten Damkjær Nielsen til Foodculture.dk.
Det bliver op til de nyvalgte parlamentarikere at tage stilling til tvungen mærkning engang efter valget til Europa-Parlamentet den 25. maj.