Kina er klar til danske pølser

Tre danske producenter er nu godkendt som leverandører af pølser i Kina

I november sidste år fik daværende fødevareminister Karen Hækkerup (S) en række aftaler i hus i Kina.

Ministeren fik blandt andet kinesernes ord for, at Danmark bliver de første til at eksportere eksempelvis pølser og konserves til Kina.

Og nu er tre danske producenter blevet godkendt som leverandører af pølser i Kina. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) konstaterer, at han er glad og stolt over godkendelsen, der er frugten af seks års forhandlinger med de kinesiske myndigheder:

- Jeg er stolt og glad. Danmark bliver nu det første land i verden, som må sælge pølser til de kinesiske middagsborde. Det betyder 250 millioner kroner i eksport, og at vi sikrer arbejdspladser og vækst i Danmark. Det har holdt hårdt, og jeg er glad for, at vi i tæt og konstruktivt samarbejde med erhvervet nu er kommet i mål, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ros fra Landbrug & Fødevarer

Heri uddeler administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade skulderklap til ministeren:

- Der skal lyde ros til fødevareminister Dan Jørgensen for velgennemførte forhandlinger med den kinesiske delegation. Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes fødevareministeren at få en endelig aftale i hus. Det betyder både eksportkroner til statskassen og fastholdelse af gode danske arbejdspladser. 

Læs også