Formand for Den Danske Dyrlægeforening Carsten Jensen konstaterer, at besparelser på kødkontrollen kan koste dyrt
- Vil fødevareministeren spille hasard med
fødevarekontrollen?
Sådan lyder spørgsmålet fra Den Danske Dyrlægeforening i
kølvandet på fødevareminister Dan Jørgensens (S) udmelding tidligere på ugen
om, at der kan spares millioner af kroner på kødkontrollen på de danske
svineslagterier.
- Dan Jørgensen vil spare yderligere 25 millioner kroner
på kontrollen af danske slagtesvin. Det kan ikke gennemføres uden at gå på
kompromis med dyrevelfærd og fødevaresikkerhed, lyder det fra formanden for Den
Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.
Formanden peger på, at kødkontrollen siden 2008 har været
udsat for en gennemgribende omlægning med omfattende besparelser på 34 procent
af kontrolomkostningerne.
- Men man kan ikke bryste sig af at have et af verdens
højeste veterinære stader, hvis ikke man vil indse, at sådan noget også har sin
pris, pointerer Carsten Jensen
Han vurderer, at hvis der nu skal spares yderligere, kan
konsekvensen meget vel blive mistede eksportmuligheder – og dermed også tab af
arbejdspladser.
- Ind til nu har vi dyrlæger været stolte af at kunne gøre
vores til at sikre slagtedyrene den bedst mulige behandling til det sidste,
stolte af at være med til at begrænse følgerne af alvorlige sygdomsudbrud – og stolte
af at være garanter for et produkt, forbrugeren trygt kan sætte tænderne i.
Dette ønsker vi at fortsætte, påpeger dyrlægeformanden.