Dyrlæger giver stikpille til fødevareministeren

Formand for Den Danske Dyrlægeforening Carsten Jensen konstaterer, at besparelser på kødkontrollen kan koste dyrt

- Vil fødevareministeren spille hasard med fødevarekontrollen?

Sådan lyder spørgsmålet fra Den Danske Dyrlægeforening i kølvandet på fødevareminister Dan Jørgensens (S) udmelding tidligere på ugen om, at der kan spares millioner af kroner på kødkontrollen på de danske svineslagterier.

- Dan Jørgensen vil spare yderligere 25 millioner kroner på kontrollen af danske slagtesvin. Det kan ikke gennemføres uden at gå på kompromis med dyrevelfærd og fødevaresikkerhed, lyder det fra formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.

Formanden peger på, at kødkontrollen siden 2008 har været udsat for en gennemgribende omlægning med omfattende besparelser på 34 procent af kontrolomkostningerne.

- Men man kan ikke bryste sig af at have et af verdens højeste veterinære stader, hvis ikke man vil indse, at sådan noget også har sin pris, pointerer Carsten Jensen

Han vurderer, at hvis der nu skal spares yderligere, kan konsekvensen meget vel blive mistede eksportmuligheder – og dermed også tab af arbejdspladser.

- Ind til nu har vi dyrlæger været stolte af at kunne gøre vores til at sikre slagtedyrene den bedst mulige behandling til det sidste, stolte af at være med til at begrænse følgerne af alvorlige sygdomsudbrud – og stolte af at være garanter for et produkt, forbrugeren trygt kan sætte tænderne i. Dette ønsker vi at fortsætte, påpeger dyrlægeformanden.

 

Læs også