Vandsektorloven får kritik

En gennemgang af vandsektorloven viser, at loven er for tung og bureaukratisk

Der kan spares penge ved at gøre lovgivningen mere fleksibel og lægge vandselskaber sammen.

Det er en af de konklusioner i en evaluering af vandsektorloven, som miljøminister Kirsten Brosbøl (S) offentliggør fredag.

Mere fleksible regler og større forsyningsselskaber kan ifølge Miljøministeriet være med til at gøre danskernes vandforsyning og spildevandshåndtering mere effektiv. Og samtidig kan det give lavere priser for forbrugerne.

- Vandselskaberne løser en stor og vigtig opgave. Det gælder for eksempel klimatilpasning, beskyttelse af vores vandløb og ikke mindst, at vi hele tiden har rent drikkevand i hanerne. Jeg er meget optaget af, at danskerne og virksomhederne får mest mulig ud af de penge, de betaler for vand, uden at gå på kompromis med miljø og kvalitet. Derfor vil jeg nu se på, hvordan vi kan ændre reglerne, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Vandsektorloven trådte i kraft i 2009, og det er Naturstyrelsen, der har fået revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte med flere til at levere et samlet overblik over fordele og ulemper ved den gældende lov.

Selvom evalueringen viser, at vandsektorloven kunne være indrettet langt mere hensigtsmæssigt, konkluderer den ifølge Miljøministeriet også, at loven har været et skridt i den rigtige retning.

Læs også