Strejke i banker er rykket tættere på

Forhandlingerne mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening er tirsdag brudt sammen

Tirsdag morgen afleverede Finansforbundet første strejkevarsel.

Her brød overenskomstforhandlingerne mellem Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening nemlig sammen ved den afsluttende partsforhandling. Det oplyser Finanstilsynet.

Dermed er en strejke i landets banker, sparekasser og realkreditinstitutter rykket et skridt nærmere. Der skal dog afleveres to strejkevarsler, før en strejke kan komme på tale.

- Vi kan ikke gå tilbage til vores medlemmer med et resultat, der ligger lavere end det, der tegner sig for resten af arbejdsmarkedet, og derfor var det nødvendigt at aflevere første konfliktvarsel, siger formand for Finansforbundet Kent Petersen i en pressemeddelelse.  

- Vi er gået til forhandlingsbordet med henblik på at levere en fornuftig og ansvarlig overenskomst for vores medlemmer.  Det ville vi meget gerne klare med FA, men nu har vi forhandlet siden midten af januar uden at kunne nå frem til et rimeligt resultat, og derfor er vi nødt til at bryde forhandlingerne, tilføjer formanden.

Finansforbundet og FA skal nu forbi Forligsinstitutionen for at komme nærmere et overenskomstresultat. Hvornår det sker, er endnu ikke tidsfastsat.

Læs også