Jagthunde bør ormebehandles hver fjerde uge

Fødevarestyrelsen udvider sine særlige anbefalinger om ormebehandling af hunde

Den frygtede parasit rævens dværgbændelorm, som hidtil kun har været konstateret i Sønderjylland, er nu også fundet cirka 100 kilometer længere nord på. Det har fået Fødevarestyrelsen til at udvide sine særlige anbefalinger om ormebehandling af hunde i Tønder Kommune til at gælde hele landet.

På grund af det nye fund af parasitten formodes den at være mere udbredt end først antaget, og eftersom parasitten kan smitte til mennesker og medføre alvorlige komplikationer, finder myndighederne det nødvendigt at udvide sine anbefalinger til hele landet.

Hunde, der får lov til at færdes frit i naturen - herunder jagthunde - anses for at være en særlig risikogruppe, og derfor bør de ormebehandles hver 4. uge, anbefaler styrelsen. Endvidere bør hunde, der bruges til gravjagt, vaskes efter jagten.

Myndighederne anbefaler også, at alle hunde, der har været i det centrale Europas bjergområder, og som kan have ædt mus eller andre gnavere, ormebehandles en til to dage inden hjemrejsen.

Endvidere skal man naturligvis så vidt muligt undgå, at ens hund æder mus og andre gnavere, som kan være mellemvært for parasitten.

Læs også