Auken gav ny minister randzoner

Den nye miljøminister Kirsten Brosbøl fik overrakt en gang transportable randzoner af Ida Auken i tiltrædelsesgave.

- Den har jeg taget med fordi, jeg elsker randzoner.

Sådan lød det med et bredt smil fra den nu forhenværende miljøminister Ida Auken (R), da hun overrakte den nye minister Kirsten Brosbøl sin gave under overdragelsen, der har fundet sted mandag eftermiddag. Som altid overrækker den afgående og tiltrædende minister gaver til hinanden.

Ind kom en trillebør fyldt med vild bevoksning.

- Jeg har hørt, at det ikke er alle landmænd, som er lige vilde med dem. Men nu får du dem altså. De er gode for kvælstof, de er god natur og det er godt for klimaet, sagde Ida Auken.

Hun forklarede, at randzonerne dog kun har en lillebitte fejl, og det er, at det er lidt besværligt at finde ud af, hvor de skal ligge.

- Derfor har jeg tænkt, at jeg skal give dig transportable randzoner, for så kan du køre lidt rundt med dem, hvis du ikke lige ved, hvor du skal stille dem, lød det fra Ida Auken, og forklarede, at hun er sikker på, at Fødevareministeriet også gerne ville hjælpe den nye minister med at fortælle, hvor de skal ligge.

Kirsten Brosbøl overrakte Ida Auken en håndtaske i gave.

- Den kan du få brug for i din nye folketingsgruppe, lød begrundelsen, der blev efterfulgt at stor latter fra medarbejderne i Miljøministeriet. 

Læs også