Ny fødevareminister stak halen mellem benene

Dan Jørgensen forlod dagens ministeroverdragelse uden at ville svare på spørgsmål fra pressen.

Torsdag eftermiddag fik Dan Jørgensen overdraget fødevareministeriet fra Karen Hækkerup, og de to fik udvekslet de traditionelle gaver til hinanden.

Efter korte taler fra de to er det sædvanen, at den afgående og den nye minister stiller op til interview med pressen. Men sådan gik det ikke torsdag eftermiddag. Efter den korte seance forlod den nyudnævnte fødevareminister i al hast lokalet med en horde af journalister i hælene.

Han besvarede ingen spørgsmål. Det var dermed ikke muligt for pressen at spørge Dan Jørgensen, hvad han blandt andet synes om minkavl. I 2009 arbejdede han således i Europaparlamentet for at forbyde minkavl.

I sin korte tale under overrækkelsen lød det fra Dan Jørgensen ikke et ord omkring den kritik, at han er blevet udnævnt som fødevareminister.

I stedet lød det blandt andet fra ham, at politik handler om at gøre en forskel.

- Og den politik der bliver ført i det her hus, er virkelig noget, som handler om at gøre en forskel. For hvad skal vi leve af, hvad skal vi putte i munden, og hvad for nogle job skal vi skabe, sagde Dan Jørgensen.

Dan Jørgensen gav Karen Hækkerup en signeret udgave af Tony Blairs selvbiografi. Karen Hækkerup overrakte blandt andet Dan Jørgensen nogle hjemmebagte pebernødder.

Klokken 17 gik Dan Jørgensen dog på TV2 News. Her lød det fra fødevareministeren, at han var påvirket af de stærke billeder, der i 2009 var fremme i medierne, og det var derfor, at han dengang ville arbejde for et totalforbud. Siden er forholdene i den danske minkavl dog forbedret, sagde han til TV2 News.


 

Læs også