Små slagterier er i vækst

Mens Danish Crown taber produktion, er der travlhed på en række små og mellemstore slagterier i Danmark

Med mindre udviklingen med tabt produktion vender, forventer Danish Crown at skulle fyre 1.000 medarbejdere i løbet af de næste tre år.

Til gengæld er en række små og mellemstore slagterier i dag kendetegnet ved høj vækst og stort set fyldte slagtekæder. Det skriver Jyllands-Posten.

Blandt slagterierne i vækst er Brørup Slagteri, der er ejet af det tyske selskab Tönnies Fleisch. I 2012 øgede slagteriet således antallet af slagtninger med 5,5 procent til omkring 25.500 grise om ugen.

Ifølge Jyllands-Posten er selskabet miljøgodkendt til 30.000 slagtninger, og direktør Jann Jensen siger til avisen, at man nu har nået maksimum. På et år har Brørup Slagteri dermed øget slagtningerne med 17 procent.

I fredags kunne man i Effektivt Landbrug læse, at tidligere viceformand for Landbrug & Fødevarer Henrik Frandsen har opsagt sin kontrakt med Danish Crown – for i stedet at levere til netop Brørup Slagteri.

- Det er en ren kommerciel beslutning, jeg har taget, forklarede Henrik Frandsen i Effektivt Landbrug og henviste til udsigten til at opnå »et pænt merbeløb«.

 

Læs også