Slut på rekordsæson

Lørdag falder første hammerslag på sæsonens sidste auktion hos Kopenhagen Fur

En sæson med rekordhøj omsætning og rekordhøje priser på skind er ved at få en ende.

Lørdag begynder sæsonens sidste auktion hos Kopenhagen Fur, og selv om administrerende direktør ved Kopenhagen Fur Torben Nielsen ikke har lyst til at spå om fremtiden, ser han både positive og mere usikre tegn forud for auktionen:

- Vi oplever en del usikkerhed fra Kina med hensyn til import- og eksportregler, hvilket har medført at branchens normale finansieringskilder afventer en afklaring, hvilket så igen udtørrer en del af likviditeten i branchen. Så de kinesiske problemer kan vise sig, at blive en lille sten på vejen, siger han på Kopenhagen Furs hjemmeside.

Her peger han omvendt på, at pelssalget er gået rigtig godt i den her sæson, og der er fortsat stor optimisme i den kinesiske pelsbranche, hvor man tror på godt salg i den kommende sæson.

Færre skind 

Hos Kopenhagen Fur valgte man tidligere på året at fremrykke salget for at opfylde markedsbehovet. Derfor er den kommende auktion mindre end normalt.

- Vores udbud er kun fire millioner, hvilket skyldes fremrykningen af salget tidligere på sæsonen. Den fremrykning må i bakspejlet ses som værende en fornuftig disposition, da vi fik solgt skindene til en rigtig god pris, konstaterer Torben Nielsen.

Sæsonen sidste auktion løber til og med fredag den 13. september.

Læs også