Der er skabt grobund for et frugtbart samarbejde mellem regionskommunen, Bornholms Landbrug og øens fødevareproducenter.

Det mener Bornholms Regionskommune i hvert fald i kølvandet på Fødevareministeriets bevilling på 2,88 millioner kroner til økologisk omlægning af de bornholmske offentlige køkkener.

Målet er 60 procent økologi i den offentlige madproduktion - vel at mærke uden en stigning i madens driftsbudgetter.

- Jeg er rigtig glad for, at ministeriet har tildelt Bornholm penge til mere økologi i bornholmernes hverdag, og ser det som en stor mulighed for at skabe øget udvikling og vækst på øen. Det er vigtigt, at dette arbejde sker i et meget tæt samarbejde med Bornholms Landbrug og de mange fødevareproducenter, som findes på øen, siger borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll i en pressemeddelelse.

Heri giver formanden for bestyrelsen i Bornholms Landbrug, Lars-Ole Hjort-Larsen, også udtryk for, at han ser frem til samarbejdet:

- Jeg er enig i, at arbejdet med at skabe bæredygtige betingelser for en økologisk omlægning på Bornholm skal ske i tæt samarbejde med alle relevante parter på øen. Målet må være, at vi i et bredt samarbejde søger at skabe de bedst mulige betingelser for en lokal udvikling og produktion af bornholmske økologiske fødevarer.