Et stort kunst- og madarrangement sætter i slutningen af august fokus på den danske gris
Alt fra billeder, kunstværker, oplevelser og mad står i
grisens tegn, når arrangementet ”Our Danish Pig” i slutningen af finder sted i
en restaurant på Islands Brygge i København. Det skriver Landbrug &
Fødevarers forbrugersite Voresmad.dk.
I løbet af tre dage bliver den danske gris således hyldet
med en sammenblanding af sanseoplevelser, mens gæsterne nyder et måltid mad.
- Vi havde appetit på et dansk projekt, og det bliver ikke
mere dansk end en økologisk gris. Den vil vi fejre over tre dage med
gastronomi, øl, kunst, fotografi og en lille film, som dokumenterer vores gris
og projektet, siger Jonathan Soriano til Voresmad.dk
Jonathan Soriano går under kunstnernavnet Chinorocks, og han
har sammen med kunstnerkollegaen Joachim7inch udvalgt en kreativ skare fra
forskellige fag til at bidrage til middagen.
Ifølge Voresmad.dk skal i alt otte økologiske grise, der
er opvokset på Risbjerg Landbrug ved Haarby på Fyn, på tallerkenerne.
Landbrug & Fødevarer er samarbejdspartner i projektet
og har blandt andet deltaget i filmoptagelser på Risbjerg Landbrug, der bliver
en del af de tre restaurantaftener.
- Vi vil meget gerne være med til at sætte fokus på brugen af svinekød og dette
event var helt oplagt, siger kvalitetschef hos Videncenter for Svineproduktion
Asger
Kjær Nielsen til Voresmad.dk.
Arrangementet finder sted i dagene 25.-27. august.