Tid til at hylde grisen

Et stort kunst- og madarrangement sætter i slutningen af august fokus på den danske gris

Alt fra billeder, kunstværker, oplevelser og mad står i grisens tegn, når arrangementet ”Our Danish Pig” i slutningen af finder sted i en restaurant på Islands Brygge i København. Det skriver Landbrug & Fødevarers forbrugersite Voresmad.dk.

I løbet af tre dage bliver den danske gris således hyldet med en sammenblanding af sanseoplevelser, mens gæsterne nyder et måltid mad.

- Vi havde appetit på et dansk projekt, og det bliver ikke mere dansk end en økologisk gris. Den vil vi fejre over tre dage med gastronomi, øl, kunst, fotografi og en lille film, som dokumenterer vores gris og projektet, siger Jonathan Soriano til Voresmad.dk

Jonathan Soriano går under kunstnernavnet Chinorocks, og han har sammen med kunstnerkollegaen Joachim7inch udvalgt en kreativ skare fra forskellige fag til at bidrage til middagen.

Ifølge Voresmad.dk skal i alt otte økologiske grise, der er opvokset på Risbjerg Landbrug ved Haarby på Fyn, på tallerkenerne.

Landbrug & Fødevarer er samarbejdspartner i projektet og har blandt andet deltaget i filmoptagelser på Risbjerg Landbrug, der bliver en del af de tre restaurantaftener.

- Vi vil meget gerne være med til at sætte fokus på brugen af svinekød og dette event var helt oplagt, siger kvalitetschef hos Videncenter for Svineproduktion Asger Kjær Nielsen til Voresmad.dk.

Arrangementet finder sted i dagene 25.-27. august.

Læs også