Millioner ligger klar til skove

Naturstyrelsen åbner nu op for en ny tilskudsordning, der har til formål at følge op på skovplanerne for Natura 2000-områderne

Skovejere, der ønsker at beskytte skovens biodiversitet og fremme bæredygtig skovdrift, kan nu søge om tilskud til dette.

For der er nu etableret en ny tilskudsordning, der følger op på skovplanerne for Natura 2000-områderne, som kom på plads sidste år. Der er afsat 42 millioner kroner i år til denne indsats. Det oplyser Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Desuden er der åbnet op for tre tidligere ordninger, hvor der er i alt ti millioner kroner til eksempelvis grønne driftsplaner.

- Skovejerne har før været glade for de kendte ordninger, og jeg er derfor sikker på, der igen vil blive rift om disse puljer. Og så håber jeg, at der bliver taget godt i mod den nye tilskudsordning rettet mod Natura 2000-områderne, siger kontorchef ved Naturstyrelsen Gertrud Knudsen på hjemmesiden.

Hun peger samtidig på, at har man først lavet en grøn driftsplan for skovdriften, vil der være mulighed for forhøjede tilskud i nogle af de andre tilskudsordninger.

Ifølge Naturstyrelsen er de fire tilskudsordninger ”Tilskud til skovejere i Natura 2000-områder”, ”Tilskud til grøn driftsplan”, ”Tilskud til særlig drift” og ”Tilskud til foryngelse”.

Her kan interesserede læse mere om ordningerne.

Læs også