Regeringen laver aftale med Vækstforum Midtjylland

Aftalen skal styrke samarbejdet inden for blandt andet fødevareindustrien – og sætte fokus på små og mellemstore produktionsvirksomheder

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) har onsdag lavet en aftale med Vækstforum Midtjylland, som har til formål at styrke vækstvilkårene i Region Midtjylland. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Aftalen har blandt andet til formål at styrke samarbejdet inden for eksempelvis fødevareindustrien, bredbånd og bioøkonomi. Samtidig skal et vækstprogram sætte fokus på små og mellemstore produktionsvirksomheder.

- Jeg er rigtig glad for, at vækstforums formandskab og jeg i dag har givet hinanden håndslag på syv konkrete tiltag, som vil styrke vækstvilkårene i Region Midtjylland. Med dagens aftale samler vi kræfterne omkring en række større initiativer på områder, hvor virksomheder i Region Midtjylland har international konkurrencekraft og får derved større kritisk masse i indsatsen, siger Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

Også fødevareminister Mette Gjerskov (S) hilser aftalen velkommen:

- Region Midtjylland står stærkt, når det gælder om at udvikle den samlede fødevareklynge. Faktisk står Region Midtjylland for over halvdelen af den danske fødevareeksport, og med deres engagement i den årlige Food Festival viser Region Midtjylland, at den tager mad seriøst, lyder det fra fødevareministeren, der fortsætter:

- Den energi kan vi bygge videre på. Med aftalen giver vi mulighed for at udvikle nye virksomheder og produkter og iværksætte initiativer, som kan komme fødevarevirksomheder i hele landet til gode.

Læs mere om aftalen her.

 

Læs også