BL vil have politikerne til at handle hurtigt

Hos Bæredygtigt Landbrug kan direktør Vagn Lundsteen se flere gode elementer i Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger

Natur- og Landbrugskommissionen fremlagde torsdag sine anbefalinger til, hvordan landbrugets udfordringer kan løses – samtidig med, at natur, miljø og klima får det bedre.

Og hos Bæredygtigt Landbrug tager direktør Vagn Lundsteen godt imod kommissionens anbefalinger, der blandt andet indebærer mere målrettet regulering.

- Det er glædeligt, at kommissionen generelt har taget godt imod de forslag, som vi lige fra starten har fremlagt. Men det haster for Folketinget at få vedtaget de gode initiativer i forhold til væksten, siger Vagn Lundsteen i en pressemeddelelse. 

Heri anbefaler direktøren, at Folketinget ikke venter på en ny måde at lave regulering, men derimod fjerner kvælstofreglerne med det samme – og senest pr. 1. august.

- Vi har allerede EU's nitratdirektiv, der arbejder ud fra Ligevægtsprincippet og Godt Landmandskab. Det kan vi fint arbejde efter i den mellemliggende periode, før en ny, målrettet miljøregulering kommer på plads, lyder det fra Vagn Lundsteen, der tilføjer:

- Hvis politikerne skal afvente en ny reguleringsmetode, før man ændrer på de nuværende stramme regler, risikerer vi, at embedsmænd og forskere smider de gode intentioner ned i en syltekrukke. Det kan det danske samfund ikke vente på.

Læs også