DLF-græs til russiske græsmarker

40 lastbiler med græs nok til at tilså Langeland er på vej fra DLF-Trifolium i Højme og Nr. Aslev til kæmpe russisk kvægprojekt.

DLF-Trifoliums strategiske satsning på det russiske fodergræsmarked bærer frugt. En af de største agro-business virksomheder i Rusland, Miratorg, er ved at opbygge oksekødsproduktioner og til det formål etableres flere tusinde hektar med nye græsmarker. Disse er baseret på fodergræsløsninger fra den store danske frøkoncern, som vil forsyne de store flokke Angus kvæg med foder.

 

DLF har i tre år leveret græs- og kløverfrø til foderproduktionen hos Miratorg. To tredjedele af græsfrø importeret til Rusland er i forvejen DLF-frø, dog er den seneste aftale med Miratorg speciel, da det er den største enkeltstående ordre hos DLF-Trifolium fra en kunde på det russiske marked. I løbet af marts vil i alt 40 lastbiler fra afdelingerne i Odense og Nr.Alslev (læsset med nok frø til at tilså Langeland) køre til Bryansk i Rusland.

 

Koncernsalgs- og marketingdirektør Søren Halbye ser aftalen som et klart bevis på, at frøvirksomhedens strategi på det russiske marked er lykkedes:

- En ordre af denne størrelse, med en værdi på over 15 mio. kroner, er kun mulig, fordi vi er til stede i Rusland, og derfor tilbyder vores kunder en skræddersyet ekspertise inden for udvikling og dyrkning af fodergræs. Vores anbefalinger er baserede på, at vi har etableret en forsøgsgård i regionen. Dermed er de tilgængelige produkter afprøvede arter og sorter, og det er kunderne trygge ved.

 

I år leverer DLF tre frøblandinger til Miratorg, der dels er tilpasset de fysiske og klimatiske forhold i området og dels egner sig til græsning og ensilage samt til produktion af hø. Samarbejdet mellem DLF og den russiske storkunde omfatter, foruden levering af frø, et uddannelsesprogram for Miratorgs agronomer, der blev gennemført i december, og en on-site rådgivningsaftale med produktchefer fra DLF i løbet af vækstsæsonen.

 

- Samarbejdet med Miratorg er absolut et kvalitetsstempel af DLFs indsats på det russiske marked. Vi har forberedt os på denne type forretningsaftale i mange år og har afprøvet og sortslistet vores sorter i Rusland. Vi har lavet demonstrationsforsøg samt gennemført seminarer og markvandringer i hele den vestlige del af Rusland. Vi er meget glade for samarbejdet med Miratorg, og ser det som et solidt grundlag for vores fremtidige forretning på det russiske marked, fortæller Steen Andersen, direktør i DLF-Trifolium LLC, Rusland.

Læs også