Organisationer slår et slag for erhvervsobligationer

Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri har onsdag holdt en høring på Christiansborg

Små og mellemstore danske virksomheder har brug for nye lånemuligheder til investeringer. En ny puljemodel for erhvervsobligationer kan lette kreditudviklingen.

Det mener man i Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer. De fire organisationer har onsdag holdt en høring på Christiansborg om behovet for finansiering i små og mellemstore virksomheder. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Kreditklemmen og situationen i den finansielle sektor gør det svært for små og mellemstore virksomheder, herunder landbrugs og fødevarevirksomhederne, at fremskaffe kapital til nye investeringer, lyder det fra politisk direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen, der fortsætter:

- En model, hvor også små og mellemstore virksomheder får mulighed for at anvende erhvervsobligationer til finansiering af vækst og udvikling, vil være til gavn for både erhvervslivet og samfundsøkonomien.

Ifølge Landbrug & Fødevarer præsenterede Mybanker, OMX og Sampension ved høringen en mulig puljemodel for erhvervsobligationer til mindre og mellemstore virksomheder.

Landbrug & Fødevarer oplyser, at de fire erhvervsorganisationer opfordrer regeringen og Folketinget til at overveje alle mulige modeller, som allerede på kort sigt kan sikre ny finansiering til virksomhederne.

Læs også