Kommune vil rejse mindst 3000 hektar skov

Som en del af Kommuneplan 2013 ønsker Randers Kommune at etablere flere områder, hvor det er muligt for private lodsejere at plante skov

Mandag aften vedtog byrådet i Randers at sende Kommuneplan 2013 i høring. Planen indebærer blandt andet, at der skal være flere skovområder i kommunen.

- Mere skov giver flere naturoplevelser og gode muligheder for bevægelse. Samtidig ved vi, at skovtilplantning er med til at sikre rent drikkevand og optage CO2 fra luften. Derfor ønsker vi inden 2030 at få rejst mindst 3000 hektar skov. Og inden for en periode af knap 100 år - en såkaldt trægeneration – vil vi have dobbelt så meget skov i Randers, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus i en pressemeddelelse.

Kommuneplanen kommer ifølge Randers Kommune i høring i perioden 20. februar til 17. april. Samtidig med høringen begynder Randers Kommune en kampagne i samarbejde med den lokale afdeling af Skovdyrkerforeningen.

Kampagnen indebærer, at ejere af landbrugsejendomme i kommunen bliver informeret om nuværende og kommende muligheder for at plante skov med tilskud fra staten via Naturstyrelsen.

Læs også