DLG tjente over en halv milliard i 2012

Nyt rekordår udløser 121,5 millioner i overskudsdeklarering til grovvarekoncernens 30.000 medlemmer.

Med overskud på 562 millioner kroner og en omsætning på 48,5 milliarder kroner i 2012 kan DLG-koncernen onsdag på ny præsentere et rekordresultat.

Milepælen på over en halv milliard på bundlinien har den store danske grovvarekoncern primært skabt gennem udenlandske forretninger. Således har tyske HaGe har rundet hele 20 milliarder kroner i omsætning sidste år, Svenska Foder står også med rekordomsætning på 3,8 milliarder kroner, og vitamin- og mineralgruppen Vilofoss runder en omsætning på cirka 2,7 milliarder kroner, hvilket også er bedre end året før.

Men også i Danmark er DLG tilfreds med samhandlen med landbruget. De danske forretninger er gået så godt, at koncernen planlægger at investere over 150 millioner kroner herhjemme i 2013.

- Det vil blandt andet ske inden for yderligere effektivisering af foderproduktion, drift og logistik. Desuden vil der blive investeret i fødevarevirksomheden European Freeze Dry samt i vores planteforædlingsaktiviteter på Sejet Planteforædling, fortæller administrerende direktør Asbjørn Børsting i en pressemeddelelse.

121,5 millioner til medlemmerne

DLG's repræsentantskab har i forbindelse med godkendelsen af rekordregnskabet besluttet at deklarere 40 procent af nettoresultatet efter skat som overskudsandele til andelsselskabets omkring 30.000 medlemmer, svarende til i alt 121,5 millioner kroner.

Beløbet, der er fire procent større end i 2011, fordeles som forrentning af andelskapitalen samt i forhold til samhandlen med DLG på de forskellige produktområder.

Det er 17. år i træk, at medlemmerne får del af overskuddet, og i perioden er der samlet overskudsdeklareret mere end 657 millioner kroner.

Vil vokse med 50 procent over tre år

Og udviklingen og ambitionerne hos DLG stopper ikke her.

- Vi vil vækste med 50 procent frem til 2015, og går efter en omsætning på 60 milliarder kroner sammen med en tilsvarende vækst i indtjeningen. Væksten skal komme via organisk vækst og via nye opkøb og investeringer, siger formanden for DLG, gårdejer Niels Dengsø Jensen.

Læs også