Randzonelovbryder får besøg af politiet

Landmand Jesper Tonnesen fra Roslev i Nordjylland vil ikke overholde randzoneloven. Onsdag kommer politiet.

I dag, onsdag, får landmand Jesper Tonnesen fra Roslev i Nordjylland besøg af ordensmagten, fordi han i medierne har udtalt, at han ikke ville overholde randzonelovgivningen.

Det skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse, hvor Jesper Tonnesen er medlem.

Jesper Tonnesens sag er den første i en række, hvor landmænd der i medierne har udtalt, at de ikke har tænkt sig at overholde randzonelovgivningen, har fået en politianmeldelse på halsen. Men udsigten til besøg af politiet og en kontrollant fra Fødevareministeriet skræmmer ikke den jyske landmand.

- Jeg er medlem af en Bæredygtigt Landbrug, som har lagt sag an mod staten, fordi foreningen mener at randzoneloven er ulovlig.  Jeg bakker min forening hundrede procent op og frygter derfor heller ikke besøg af myndighederne, siger Jesper Tonnesen.

Opbakning fra formand
Flemming Fuglede Jørgensen, formand i Bæredygtigt Landbrug bakker Jesper Tonnesen 100 procent op, og han ser det som et stort demokratisk problem, at seks danskere er blevet politianmeldt efter at have udtalt sig kritisk i medierne om en lov, som Bæredygtigt Landbrug har anfægtet lovligheden af.

- Det er sørgeligt, at man ikke længere skal kunne udtale sig offentligt uden at skulle risikere, at få en politianmeldelse på halsen, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Læs også