Kødbus skal få forbrugerne tilbage til slagteren
Ved at udstyre slagterbutikken med fire hjul vil Friland forsøge at få flere forbrugere til at handle ved slagteren
17 slagterforretningerne lukkede sidste år, og i løbet af de seneste ti år er antallet af slagterforretninger faldet fra 395 til 285. Den udvikling forsøger Friland nu at stoppe ved at udstyre en slagterbutik med fire hjul. Det skriver foodculture.dk.
I de næste tre måneder vil Friland sælge økologiske slagtervarer uden for fem supermarkeder på Sjælland.
- Vi skal ud og møde den almene forbruger, der hvor han eller hun handler. Mange vælger slagteren fra i en travl hverdag, og ved at indrette en rullende slagterforretning gør vi det nemmere at få lækkert kvalitetskød med hjem, siger kontorchef hos Friland A/S Maria Bast til foodculture.dk.
Ifølge foodculture.dk ser direktøren for Danske Slagtermestre, Torsten Buhl, gerne, at landets slagtermestre kopierer konceptet. Han vurderer, at mange slagterforretninger skal finde på nye salgsmetoder for at bibeholde og erobre nye kunder i kampen om overlevelse.