Avis: Bidragssatser truer landmænds eksistens

Realkreditselskabernes forhøjelser af bidragssatserne kan betyde, at flere hundrede landmænd trues af konkurs eller tvangsauktion

Flere hundrede danske landbrugsbedrifter trues af konkurs eller tvangsauktion på grund af realkreditselskabernes forhøjelser af bidragssatserne. Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

En endnu ikke offentliggjort analyse fra Videncentret for Landbrug viser ifølge Jyllands-Posten, at en stigning i bidragssatserne på et procentpoint vil medføre, at yderligere 600 landbrugsbedrifter presses ned i det røde felt og får underskud på driften.

Samtidig kan forhøjelser betyde, at de mange bedrifter, der allerede nu har store underskud på driften, bliver sendt ud over kanten af den økonomiske afgrund.

- For nogle bedrifter kan det øge omkostningerne med 100.000-200.000 kroner. Hvis man i forvejen har negativt resultat, kan dette vælte læsset og udløse en lukning, siger formanden for den fynske landboforening Centrovice, Niels Rasmussen, til avisen.

Realkredit Danmark er ifølge Jyllands-Posten et af de selskaber, der i de seneste måneder har sendt store prisforhøjelser ud til en del landbrugskunder.

Realkredit Danmarks administrerende direktør, Carsten Nøddebo Rasmussen, understreger over for Jyllands-Posten, at prisforhøjelserne afspejler den enkelte kundes risikoprofil.

Læs også