Rekord: 70.000 gæster var til Åbent Landbrug

Søndag slog 81 gårde rundt omkring i landet stalddørene op for nysgerrige børn og voksne, der ville ud at se på et rigtigt landbrug

Næste 70.000 gæster brugte noget af søndagen på arrangementet Åbent Landbrug. Her kunne de på nærmeste hold opleve, hvordan moderne dansk landbrug fungerer anno 2012. Det oplyser Landbrug & Fødevarer.

I alt var 81 gårde åbne for offentligheden, og formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, glæder sig over, at så mange benyttede sig af chancen for at se nærmere på alt fra slagtesvin til ægproduktion.

- Jeg er stolt og glad over, at så mange danskere vil ud og se vores bedrifter. Jeg er også stolt over, at så mange landmænd vil vise deres landbrug frem. Den besøgsrekord, vi har set i dag, viser jo, at der er mange, der er oprigtigt interesserede i at se, hvad vi laver. Det bringer forståelse ind i danskerne, og forståelsen for vores erhverv er vejen frem, siger Niels Jørgen Pedersen.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer. Det er et landsdækkende oplysningsprojekt, der skal øge befolkningens kendskab til landbrugs- og fødevareerhvervet.

Læs også