Arla: Brun karton skal sikre en bedre kvalitet og smag

En ny mælkekarton flytter snart ind i butikkernes kølediske. Indersiden er nemlig lavet af brun karton, der skal beskytte mælken

I den kommende tid vil forbrugerne stifte bekendtskab med en ny kartontype, der skal beskytte mælken bedre mod lyspåvirkning. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arlas mælkekartoner har i årevis været hvide på indersiden. Nu bliver de i stedet brune. Det skyldes, at Arla har valgt at skifte til en ny kartontype, der ikke bleget på indersiden

Ifølge mejerigiganten udmærker den nye karton sig ved at have en bedre lysbarriere end den gamle. Den nye kartons brune inderside blokerer næsten totalt for den type lysbølger, der påvirker mælkens smag og kvalitet. Bliver mælk udsat for lys, også gennem kartonen, sker der en kemisk reaktion, som dels kan svække vitaminstyrken og proteinindholdet og dels kan ændre smagen, lyder det i pressemeddelelsen.

- Den nye karton giver mælken mere optimale forhold, og samtidig forventer vi, at forbrugerne vil opleve, at mælken bevarer sin friske smag – også selvom den har været udsat for lidt lys i kartonen, siger Jakob Knudsen, der er marketingdirektør i Arla Danmark.

De brune indersider er allerede i dagligvarebutikkerne øst for Storebælt, hvor Slagelse Mejeri i 2010 skiftede over til den nye kartontype på produkterne Lærkevang og Harmonie. I de kommende uger følger dagligvarebutikker vest for Storebælt, i takt med at mejerierne i Hobro og Christiansfeld sender nye mælkekartoner ud.

Læs også