Afgående formand sætter Spor i Landskabet i Thy

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, åbner en 3,5 kilometer lang vandresti på sin ejendom ved Snedsted

På Naturens Dag den 9. september åbner formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen – som forleden bekendtgjorde, at han ikke genopstiller – en vandresti på sin ejendom i Thy. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Åbningen af stien er en del af projektet "Spor i Landskabet".

- Vi åbner et spor på vores ejendom, fordi vi synes, vi har så meget dejlig landbrugsland at vise frem for folk. Sporet går blandt andet forbi et sted, hvor man tidligere har fundet en boplads fra bronzealderen, siger Niels Jørgen Pedersen i pressemeddelelsen.

Han driver gården Elvinesminde ved Snedsted sammen med sin kone, Anne Marie Pedersen. Når de søndag åbner den 3,5 kilometer lange sti, bliver der blandt andet også tilberedt gæs og ænder for de fremmødte.

"Spor i Landskabet" er et samarbejde mellem myndigheder, organisationer og lodsejere. Der er allerede 650 kilometer vandrestier på danske landbrugsejendomme, og 1500 kilometer mere er undervejs.

Læs også