Kalvekød testet ved Danmarks største grillparty

Efter Spejdernes Lejr 2012 kan Uddannelsescenter Holstebro nu fortælle om opskrifter, udstyr og metoder til de helt store gilder.

Kød behøver ikke blive tørt og sort, selv om det bålsteges i 26 timer. Med nye krydsningskalve, de bedste opskrifter og moderne udstyr kan gæster se frem til en mør og saftig oplevelse.

Det viser et forsøg, som Uddannelsescenter Holstebro har gennemført i samarbejde med blandt andre DC Beef under Danish Crown og Videncenter for fødevareudvikling i Holstebro.

Afprøvningen skete i forbindelse med Danmarks hidtil største spejderlejr i Holstebro i sommer. Nu er resultaterne gjort op. Uddannelsescenter Holstebro har samlet en række erfaringer om kød, metoder og udstyr, som arrangører af kommende større begivenheder vil kunne udnytte.

På spejderlejren fik 6.500 mennesker sulten mættet på 50 minutter. De spiste otte kalve, hver med en slagtevægt på omkring 200 kilo, og desuden 36 okserygge.

DC Beefs slagteri i Holstebro leverede kødet. Kalvene kommer fra Ikast og er fra en ny krydsning af jerseykvæg med Dansk Blåkvæg.

- De skulle have bedre intermuskulært fedt, siger faglærer John Rasmussen fra Uddannelsescenter Holstebro. Vores grillparty viste, at der er en stor fremtid for kødet fra de nye kalve. Det har også mere smag.

Det endte med at fødevaremyndighederne gav megagrillen den mest smilende smiley.

 

 

 

Læs også