Hvedehøst med John Deeres største

Godt 40 hektar hvede blev i går høstet ved en høst-demonstration nær Lunderskov i Sydjylland, med den 35 fod store John Deere S690I.

 Det er den største mejetærsker fra John Deere, og indtil videre er der i Danmark kun solgt i relativt få styk. Men at den kan høst med stor kapacitet blev vist i går, da Maskinforretningen BMH afholdt en høstdemonstration hos landmand Niels Peter Aarestrup i Nagbøl nær Lunderskov i Sydjylland.

Her var godt 40 hektar vinterhvede med en målt vandprocent på 15,6 i går demonstrationsområdet for den store mejetærsker, der med en motor på 13,5 liter og 625 hk og et 35 fods skærebord havde let ved at klare den nedsprøjtede, lave hvede.

Otte hektar i timen

Snitningen af halmen skete med den nyudviklede Advanced Powercast-halmsnitter, der med 100 knive sørger for en ensartet spredning.

- Vi har at gøre med en rotor-mejetærsker, der især er velegnet for maskinstationer og større landbrug med mindst 500 hektar og opefter, som den let klarer, fortalte Bo Moisen, BMH i forbindelse med gårsdagens demonstration.

Her lykkedes det at køre op til otte hektar i timen, og mejetærskeren vurderes til at kunne høste mellem 70 og 80 hektar på en god høstdag.

Demonstrationen i går var den første af fire planlagte høstdemonstrationer i Syd- og Sønderjylland. Foruden hvede har man også afprøvet maskinen under danske forhold i vinterbyg og vårbyg.

Læs også