20 års forfejlet Axelborg-politik

I eksklusivt fødselsdagsinterview, retter den østjyske godsejer Johan Koed-Jørgensen, Åkær Gods, en hård kritik mod L&F.

Johan Koed-Jørgensen, der i dag mandag fylder 70 år, og af mange betragtes som en nestor for adskillige kolleger og erhvervsdrivende, er stærkt optaget af landbrugets aktuelle udfordringer.

På mange områder mener han, de nu fusionerede landboforeninger og husmandsforeninger har været alt for dialogsøgende og direkte har fejlet.

- Det var en kæmpestor fejl at gå med til at knytte husdyrbrug og ejerskab af landbrugsjord sammen. Disse såkaldte harmonikrav nåede at presse landbrugsjorden op i et prisleje, det aldrig skulle være kommet til. Det har fået fatale konsekvenser for hele samfundet og i dag belaster det oppustede prisleje hver eneste dansker med et beløb, der svarer til cirka 40.000 kroner, siger Johan Koed-Jørgensen i forbindelse med et ekslusivt fødselsdagsinterview i weekendudgaven af Effektivt Landbrug.

Fremadskuende

Det bekymrer den ekspanderende østjyske godsejer, der netop har opkøbt yderligere to østjyske hovedgårde, at landbrugets største organisation, Landbrug & Fødevarer, så ukritisk gennem årene har varetaget det, han kalder organisationens egne interesser og ikke landmandens. De er simpelthen ikke dygtige nok. Som ny direktør burde de nok have valgt en type som Jørgen Huno Rasmussen (koncernchef i FLSmidth, mener han.

Læs mere i Effektivt Landbrug fra weekenden her.

Læs også