V-ordfører kræver fakta-høring om vandmiljø

Der skal styr på fup og fakta i debatten om det danske vandmiljøs tilstand, mener Erling Bonnesen.

Debatten om det danske vandmiljø har nået et grotesk niveau, hvor religionskrigen raser mellem to fløje, der ikke kan enes om, hvad der er fup og fakta, lyder det fra partiet Venstre.

- Den religionskrig skal vi have afsluttet. Og vi skal have truffet fremtidens miljøbeslutninger på et fagligt og sagligt grundlag. Derfor vil jeg prøve at tage initiativ til, at der bliver lavet en fakta-høring om det danske vandmiljø, siger Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, til Effektivt Landbrug.

Det sker i kølvandet på, at fødevareminister Mette Gjerskov (S) skriftligt har afvist landboorganisationen Bæredygtigt Landbrugs påstande om, at de seneste 25 års vandmiljøplaner i Danmark koster erhvervet milliarder af kroner, og stort set ikke har virket.

Det fik i gårsdagens Effektivt Landbrug Bæredygtigt Landbrug til at beskylde ministeren for at vildlede Folketinget med urigtige oplysninger.

Samle gode kræfter
- Jeg er ikke vandmiljøekspert. Jeg er politiker. Og jeg har brug for at kunne træffe politiske beslutninger på et oplyst og fagligt grundlag. Og derfor har vi brug for, at vi nu samler alle goder kræfter og får fakta på bordet og en række eksperter med i en høring, hvor de forskellige meninger kan brydes i fælles forum. Ikke alle kan jo have ret, når nogen siger, vandmiljøet har det godt og andre det stik modsatte.

- Lad os nu få religionskrigen stoppet. Og lad os få truffet de rigtige beslutninger på et fagligt grundlag, så vi ikke spilder samfundets penge. Og lad os på den måde sikre, at danske landmænd får de samme konkurrencevilkår, som deres kolleger i f.eks. Tyskland, lyder det fra Erling Bonnesen.

Læs også