15 DLG-millioner til fynsk landbrug

Af rekordresultatet på 470 millioner kroner sender andelsgrovvarekoncernen de 116,6 millioner retur til ejerne. Af disse går de femten til de fynske medlemmer.

De 2.245 fynske landmænd, som er medlemmer af DLG/FAF, kan glæde sig til en god portion penge på deres ejerkonto hos andelsgrovvarekoncernen, eller at få nogle af pengene direkte i pengepungen. Det sidste kræver dog, at man gennem de nu 16 år, hvor DLG har deklareret overskudsandele, har oparbejdet over 150.000 kroner i andelskapital.

Ikke mindre 116,6 millioner kroner løsner DLG ialt til medlemmerne efter koncernen i det forgangne år opnåede det hidtil bedste resultat før skat på 470 millioner kroner. For Fyns vedkommende drejer det sig om omkring 15 millioner, som går tilbage til medlemmerne, som procentdele i forhold til deres samhandel med DLG på foder, udsæd og køb af korn.

Over to milliarder
I forbindelse med onsdagens afdelingsmøde i Odense kunne afdelingsdirektør Lars Thorø berette om endnu et godt år for DLG/FAF. Således er omsætningen for første gang rundet to milliarder kroner, helt præcist 2.046,9 millioner mod 1.756,3 i 2010. En stigning, som primært er hentet på større markedsandele.

Til gengæld faldt nettoresultatet på Fyn fra 30,3 millioner til 24,4 millioner kroner i det forgangne år.

Lars Thorø begrundede det med den skarpere konkurrence, og den besværlige høst, som både blev dyr for grovvareselskabet og for landmændene.

Den fynske afdelingsdirektør glæder sig derfor over både at kunne vækste i et konkurrencepræget marked og samtidig deklarere overskud af denne samhandel.

- Og ikke mindst skal det med, at det meste af overskuddet er tjent i udlandet og ved aktiviteter som telefoni og serviceydelser uden for den primære landbrugsdrift, påpeger Lars Thorø.   

Læs også